close

Havalı Hasta Yataklarının Kullanım Avantajları

Genellikle kemik ve kalça kırılması ya da çatlaması gibi ortopedik rahatsızlıklarda havalı hasta yatakları kullanılır. Hastanın yanlış hasta yatağı seçmesi gibi bir durumda hastalığın seyrinde olumsuz etki yaratabilir, iyileşme süresini geciktirebilir veya ekstra zarar verebilir. Normal yatak kullanımında hastanın vücudunda bası yaraları oluşturabilir. Bu yaralar hasta için çok zararlıdır. Hastanın hastalığına ekstra etki ederek zararlar verir. Havalı hasta yatakları, hastanın vücudunda oluşabilecek her türlü yaraya engel olur. Bu özelliğinden dolayı alıcılar için tercih sebebi haline gelmiştir. Bu tarz yatakları kiralama imkânı da vardır.

Felçli Hasta Yatağının Özellikleri

Hareket etme yeteneği kısıtlı olan yani fiziksel aktiveleri kısıtlanmış hastalarda özel olarak tasarlanan felçli hasta yatağı kullanılması gerekir. Bu tarz yataklar yatak içinde tuvalet bile barındırır. Bu özellik sayesinde hastalar zor uğraşlarla, bir ton eziyetle yataktan kaldırılmaya çalışılmadan sorun çözülür. Hem hastalar için hem de hasta bakımından sorumlu kişiler için avantajlıdır. Felçli hasta yatağı aynı zamanda oynar başlığa sahiptir. Bu başlık sayesinde hastanın bakımı kolaylaşır ve hareket etme özelliği sağlanmış olur. Hastaların ayaklarını hareket edip kaldırabilmeleri bu oynar başlık sayesinde kolaylaşmış olur. Kumanda özelliğine sahip modelleri de çok fazla tercih edilen ürünler arasında yer alır. Bu tarz yatakları kiralama imkânı da vardır.

undefined

Motorlu Hasta Yatağının Fonksiyonları

Motorlu hasta yatağı, felç geçiren ya da hareketleri kısıtlanan hastalarda çok fazla tercih edilen modellerden birisidir. Yatağın alt kısmında yer alan 1, 2, 3 ya da 4 motorlu motor, kumanda sayesinde kontrol edilmiş olur. Yatakta var olan motorlar sayesinde rahatlıkla ve güvenli şekilde pozisyon değişikliği veriliyor. Kumanda ile uzaktan otomatik olarak kontrol ediliyor şekli de onu cazip kılıyor. Bu kadar fonksiyonel oluşu sebebiyle de müşteriler için çok fazla tercih ediliyor. Bu tarz yatakları kiralama imkânı da vardır. Hasta yatağı kiralama

Otomatik Hasta Yatağı Nedir?

Otomatik hasta yatağı, yatağa bağımlı olan hastaların, hastalığı geçirdikten sonra sağlıklı duruma geçiş yaptığı dönemde rahat etmeleri için kullanılmakta olan hasta yatağı çeşitlerinden birisidir. Bu tarz yataklarda yatak komple yani baştan sona kadar hareket haline getirilebilir. Kumanda ile kontrolü sağlanan motorlu hasta yatakları elle kullanılabileceği kadar otomatik olarak da manuel kullanım sağlayabilir. Hasta yatakları genelde becerilerine göre sınıflara ayrılır. Hastalıkları bu özel yataklarda rahatlıkla geçirebilirsiniz. Bu tarz yatakları kiralama imkânı da vardır.

Hasta Yatağı Fiyatları

Yatağa bağımlı olan, engelli, kronik rahatsızlığı var olan, hareket etme olanağı kısıtlı olan, felçli ya da ameliyat sonrası kısıtlanmış olan kişiler için özel üretilmiş hasta yatağı fiyatları modellerine göre farklı fiyatlarda piyasaya sunulur. Bu fiyatların belirlenmesi için rol oynayan unsurlar arasında kullanılan malzemeler, yatak konforu, yatağın boyutu, modeli, fonksiyonları ve işlevleri önem arz eder. Manuel hasta yatakları ile motorlu, otomatik yataklar arasındaki fiyat farkı genellikle yüksek olur. Manuel olan hasta yatakları daha uygunken motorlu yataklar otomatik oluşundan ve fonksiyonelliği bakımından biraz daha yüksek fiyatlarla satışa sunulur. Manuel olan hasta yatakları el ile hareket edilebildiği için insan kuvveti gerektirdiğinden size ekstra yük kazandırmış olur. Ama bütçe olarak daha uygun olduğu için genellikle daha fazla talep görür. Bütçeye uygun olan, hastanın rahatlığı düşünülerek, hastanın hastalığı da baz alınarak, kaliteli bir araştırma sonucunda uygun olan yatak seçilmelidir. Uzun süre kullanılmayacak ise genellikle hasta yatağı kiralama yoluna başvurulur. Medikal firmalardan kiralama ya da satın alma yoluyla elde edebilirsiniz.

undefined

arrow
arrow
    文章標籤
    hastayatagi
    全站熱搜

    HASTA YATAKLARI 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()